dijous, 17 de març del 2011

PROPERA TEMPORADA: PRIMAVERA 2011.

Salut a tothom!

Segurament que moltes i molts de vosaltres ja haureu rebut el nostre nou tríptic en format virtual. Doncs bé, ben aviat podreu trobar-lo en format paper als diferents centres cívics de la xarxa CCVic, així com també a la majoria dels comerços de la ciutat. Esperem de tot cor que us agradin les noves activitats que proposem i que seguiu confiant en el nostre treball.

Sobre la programació al centre cívic de Santa Anna, voldríem fer alguns comentaris:
1. Com veureu, només mantenim el taller de Gospel (amb l`Edna Sey). La resta són tallers totalment nous!
2. Continuem amb la línia de tallers de construcció d`instruments. Des de CCVic creiem que aquests tallers són una bona solució musical per combatre l`actual crisi econòmica, donat que per un preu popular l`usuari d`alguna manera adquireix el seu instrument i l`aprèn a tocar. Doncs bé, aquesta vegada us proposem construir un Ukelele (ja sabeu, aquest petit instrument de quatre cordes similar a la guitarra i que darrerament ha contribuït en l`èxit de grups musicals com ara els "Manel"). El tallerista que conduirà aquesta proposta és en David Prat, luthier i músic reconegut i membre del grup Grove.  
3. Tenim novetats també pel que fa als divertits tallers de cant. Aquesta vegada, l`Adam Torres del grup Voramar ens introduirà en un gènere tan nostre com són les Havaneres. Veurem com aquest gènere no sempre s`ha cantat en català i ens atrevirem a cantar cançons marineres de països com les Filipines.
4. Pel que fa a instruments, aquest proper trimestre provarem a aprendre a tocar la guitarra des d`un enfocament modern; és a dir, ens iniciarem en aquest instrument, tot provant d`assolir ritmes de gèneres com el rock, el folk, el blues, el reggae... Tingueu en compte que aquest taller es realitzarà al Mas de Bigues i que el tallersita serà en Guillem Plana. Guitarra Moderna per a totes i tots!
5. La proposta més arriscada d`aquest trimestre és el taller de Combos, al que ja des d`avui convidem a tothom qui vulgui passar una bona estona tot aprenent música tocant en grup. El plantejament parteix de la següent afirmació: NO CAL SABER MÚSICA PER A SER CAPAÇ DE TOCAR EN UN GRUP O ORQUESTRA. Per això, cal que porteu qualsevol tipus d`instrument musical que tingueu per casa o que en trieu algun dels que tindreu disponibles aquí. No cal que sapigueu tocar, ja que en Lluís Sole muntarà senzilles composicions per a tots vosaltres. Aprendrem notes, ritmes, curiositats... i acabarem formant part d`una orquestra popular!
6. El monogràfic d`aquest proper trimestre és interessantíssim, ja que combina la música i la meditació. Ens estem referint als Mantres. Ja sabeu, els mantres són antics càntics que han servit i serveixen per a alliberar la nostra ment. A través de la vibració de la nostre veu podem aconseguir evitar la influència de fluxos negatius per a la nostra vida, com poden ser l`ansietat o els malsons. El tallerista és la Carme Cuesta, professora de música al Conservatori del Liceu, actriu i cantant. Actualment canta mantres amb el sobrenom de Nalini, sota el qual acaba de gravar un disc.

Això és tot pel moment, no dubteu en comentar aquesta entrada. Provarem de respondre a tots els comentaris, preguntes, suggerències...

Fins aviat!